Tjänster


Klicka på respektive menyval nedan för mer utförlig information och priser. Priser ink moms för privatpersoner och ex moms för företag.

+TRÄDGÅRDSCOACH/RÅDGIVNING

Jag hjälper till genom ett hembesök i trädgården.
• Vi går tillsammans runt i trädgården. I besöket ser jag vilka förutsättningar som finns att ta hänsyn till. Tar in atmosfären. Saknar du egna ideér eller har du egna och vill ha en kunnigt bollplank? Du får gärna vara förberedd med frågor och trädgårdstankar. Detta moment kan vara starten för en eventuell idéskiss. Du har kanske funderingar vad som växer i trädgården? Hur vissa växter bör skötas? Jag ger konkreta handfasta råd och tips. Du får gärna göra anteckningar på vår trädgårdspromenad.
Du väljer antal timmar för besöket. Vanligtvis brukar hembesöket ta några timmar.

Pris: Vardagar 1200 kr/tim. Lör-sön 1500 kr/tim.

+TRÄDGÅRDSPLANERING

Vi ska tillsammans hitta harmonin, strukturen och karaktären i trädgården.
• Vad vill du att trädgården ska ge dig och du den? Klicka här för CHECKLISTA (Högerklick/spara som...). Hur mycket kunskaper och tid för skötsel finns? Jag gör ett trädgårdsbesök. Tillsammans bestämmer vi målsättningen och gör upp en strukturerad plan. Jag hjälper till som idémakare, handskissar och ger ett konkret skriftligt förslag hur din trädgård kan utformas och anpassas för önskade funktioner. Klicka här för STILGUIDE (Högerklick/spara som...). Tjänsten kan gälla hela trädgården eller enbart en del. Om så önskas kan jag även erbjuda detaljerad växtlista - och materialförslag med belysningspunkter.

Pris: Vardagar 1200 kr/tim. Lör-sön 1500 kr/tim. Antal timmar enligt överenskommelse.

+PROJEKTLEDNING

Tiden kanske inte finns att själv styra och hantera ett projekt. Vid större och även mindre projekt kan JÄRNA HEM OCH TRÄDGÅRD ansvara för projektledningen.
Det är många trådar som ska knytas, beslut ska tas och flera olika aktörer ska samarbeta i ett projekt. Det är också viktigt att momenten görs i rätt tid för att få processen att flyta på med så få friktioner som möjligt. Tid är pengar heter det. Jag upprättar en projektplan och representerar dig och gör mitt yttersta att projektet fortlöper och följer upp att arbetet utförs med förväntad kvalitet.

Jag kan ansvara för t ex:
Kvalitetsäkring av anbudsunderlag
Offertintagning och granskning
Kontaktperson för alla inblandade parter
Inledande platsbesök för genomgång med aktuella entreprenörer
Upprättning av enklare projektplan
Inledande planeringsmöte och fortlöpande telefonkontakt med entreprenörer
Vid behov fortlöpande platsbesök för uppföljning och kontroll av arbetets kvalitet
Beräkning av antal och inköp av växter
Utsättning och plantering av växter
Vattning under projektets gång
Slutkontroll av arbeten gemensamt med beställare och leverantör

Pris: 1400 kr/tim. Du avgör hur stor del av projektet som ska hanteras av dig själv eller lämnas till projektledaren. Antal timmar efter överenskommelse.

+GARDENSTAGEING

Första intrycket är viktigt, det vet vi. Vi bestämmer oss oftast på några sekunder om något är tillräckligt intressant och som väcker vår nyfikenhet. Trädgården/uteplatsen/entrén är det första vi ser och ska verkligen göra sig som bäst vid en hus- eller lägenhetsförsäljning. Jag ordnar produkter, blommor samt rensar bort det som stör helhetsintrycket, helt enkelt "vässar" till det! Garden/Homestageing är oftast en bra investering och rekommenderas av fastighetsmäklare. Om inte annat så kan du göra detta för dig själv...

Pris: Vardagar 1200 kr/tim. Lör-sön 1500 kr/tim. Antal timmar enligt överenskommelse.

+PERSONAL SHOPPER

Bekvämt och tidsbesparande för dig. • Efter en dialog om vilka behov som finns, handlar och väljer jag ut med ett kunnigt öga högkvalitativa exemplar av växter och inredningsdetaljer till trädgård/ balkong och hem. Jag samarbetar med ZETAS Finsmakarens Trädgård, vid inköp av växter. Jag kan naturligtvis sköta leveransen hem till dig.

Pris: Vardagar 1200 kr/tim. Lör-sön 1500 kr/tim. Antal timmar enligt överenskommelse.

+UTFÖRANDE/ANLÄGGNING

Trädgård - och balkongharmoni skapas inte bara med en plan. För att planen ska komma till liv måste den konkretiseras av det fysiska arbetet, på riktigt.
• Nyskapande - som exempel handgrävning av nya rabatter, jordförbättrar vid behov och planterar växter och träd.
• Underhåll - För att trädgården ska trivas och prunka behöver den vanligtvis skötas om. Jag utför ogräsrensning, beskärning/trimning av prydnadsväxter, gödslar och beskär/trimmar häckar.
För visst underhåll gäller RUT-avdrag. Se skatteverket.se för mer information (www.skatteverket.se).

Pris: 800 kr/tim. Antal timmar efter överenskommelse.

+SKÖTSELKALENDER

Ibland behövs hjälp med att se och förstå dem olika skötselbehoven trädgården har, både som nyskapad eller etablerad. Det kan vara en hel del att tänka på. Allt ifrån beskärningstid, blomningstid, färg och gödslingstidpunkt och val av näring. Jag utformar kalendern som sträcker sig över hela säsongen. Kalendern kan upprättas för delar av eller över hela trädgården. Denna tjänst lämpar sig mycket bra för till exempel bostadsrättsföreningar, företag eller för privatpersoner med mindre kunskap om trädgårdsskötsel som ett bra stöd. Du väljer detaljnivå.

Pris: 800 kr/tim. Timmar enligt överenskommelse.

+INREDNING

Vässa ditt boende! Ibland räcker en uppfräschning och en ”vässning” av den befintliga inredningen. Små förändringar, men de rätta, kan göra stor skillnad! Ofta handlar det om att städa och rensa upp, plocka bort, lägga till, måla och möblera om. Men ibland är det oundvikligt med ett större ingrepp för att få harmoni.

Pris: Vardagar 1200 kr/tim. Lör-sön 1500 kr/tim. Antal timmar enligt överenskommelse.

+STYLING

Försäljning av lägenhet, sommarstuga eller hus?
Det är bra att få någon utomstående att titta in och se med nya ögon. Det händer att vi blir lite ”hemmablinda”. Jag neutraliserar och behåller själen i boendet. Lyfter fram dem bästa egenskaperna med boendet. Visar på potentialen. Försöker göra bostaden så attraktiv för andra som möjligt vid fotografering och inför visning och försäljningen så att du kan få bästa värdering och pris för bostaden.

Pris: Vardagar 1200 kr/tim. Lör-sön 1500 kr/tim. Antal timmar enligt överenskommelse.